Torne-Lainioälvskampen

Låt oss presentera oss

Om Torne-Lainioälvskampen

Torne-Lainioälvskampen är ett hälso/träningsevenemang som pågår under en period under sommaren.

Ideén kom fram när vi läste om en sommarbootcamp. Det kändes långt för oss att åka så vi beslöt för att anordna ett eget träningsevenemang på hemmaplan. Vi vill få byarna att samveka så vi startade en samverkan i föreningarna Byapuls Junosuando och Kangos IK. Vi började i liten skala som år efter år vuxit med fler pass och träningstillfällen. Med hjälp av huvudsponsorerna NLL Region Norrbotten, Sparbanken Nord och Pajala Kommun har vi i år fått möjlighet att ta in fler föreläsare och instruktörer.

Föreläsare

Katarina Skogfält

Torsdag 6/7 kl 18.00 på Udden Kangos

Leg sjuksköterska från företaget Ät Dig Friskare håller en föreläsning om bland annat hur potent maten är, hur du undviker sjukdomar som typ 2-diabetes, hur man uppnår önskvärd viktnedgång och hur man får ut det mesta och bästa av sin träning.

Efter föreläsningen håller Mats-Erik Skogfält ett efterföljande träningspass för dem som vill. Han är Utbildad elittränare vid Scandinavian Top Athletic Center. Han har arbetat med att optimera prestation och hälsa för individer med olika förutsättningar och ambitioner. Han kommer att hålla i ett utbildande träningspass där fokus kommer att ligga på rörelsekontroll och styrketräning med egen kroppsvikt. 


Föreläsare

Simon Kachoa

Vinnare av Biggest Loser 2013 kommer och föreläser om sitt livs hälsoresa

9/7-2017 kl 18.00 i skolans matsal Junosuando.
Föreläsningen handlar om inspiration och motivation till att göra en förändring. Simon vägde vid 22 års ålder nästan 180 kilo. Efter flera år av misslyckande tog han chansen till att säka till Biggest loser där han gick ner otroliga 84 kilo och tog hela svenska folket med charm på bara 5 månader. Därefter öppnades upp en helt ny värld för Simon. Han pratar om resan dit. Hur man ska tänka gällande olika situationer, ger dig inspiration för att förändra det just du alltid velat förändra. En inspirerande föreläsning du sent kommer glömma :) 

Simon håller också ett efterföljande träningspass efter föreläsningen för dem som vill.